Pet razloga zašto su Zebrano izvorni zagorski mlinci najbolji – pročitajte i uvjerite se.

Zebrano izvorni zagorski mlinci posebni su iz pet jednostavnih razloga koji slijede u nastavku.

Zebrano izvorni zagorski mlinci rađeni su po tradicionalnoj recepturi. Tajne nema, sastojci su vrlo jednostavni – brašno, sol i voda. Tako su to generacijama unazad savršeno radile naše mame, bake i prabake. Pa tko smo onda mi da mijenjamo recept? Radimo izvorne zagorske mlince, bez umjetnih dodataka ili aditiva, te ponosno čuvamo naslijeđe naših predaka.

Mlince proizvodimo na tradicionalan način – pečenjem na tabli. Kao što se to nekad radilo u starim zagorskim hižama, na pećima koje su grijale obitelji i na čijim se tablama pripremala hrana. Tko god je imao priliku doživjeti kako se mlinci peku na tabli dobro se sjeća kako je taj vrući i mekani mlinac slasno ukrasti s nje. Kome je uspjelo izbjeći „packu“ kod krađe, čekala ga je prava i rijetka poslastica. Tako ih pečemo i mi! I upravo zato, jer su pečeni na tabli, na našim ćete mlincima vidjeti jače i slabije pečene dijelove koji daju posebnu teksturu i okus mlincima, ali i privlačan izgled.

Zebrano zagorske mlince proizvodimo ručno. Strojevi se u cijelom procesu koriste minimalno, odnosno samo za one radnje koje je ručno nemoguće obaviti (npr. miješanje velikih količina tijesta). Naši djelatnici, cure i dečki, ručno razvlače tijesto, režu ga i peku na tablama. Sigurni smo da naši mlinci baš zbog tog ljudskog dodira imaju ono nešto što ih čini drukčijima, boljima, ukusnijima.

Poseban trud uložili smo u izgled, kvalitetu i funkcionalnost ambalaže u koju su pakirani naši Zebrano zagorski mlinci. Priča na kajkavskome narječju koja se nalazi na ambalaži, govori o tome kako su se mlinci nekad pripremali u našim domovima. Svojom toplinom i zanimljivosti mami vas da je pročitate do samoga kraja, kako biste udahnuli dašak zagorske starine. U vrećicu u koju pakiramo mlince umećemo i kartonski podložak koji ih štiti od lomljenja. Mlince ćete iz tog razloga kući iz trgovine donijeti cijele, onako kako su skinuti s table, da biste potom sami mogli uživati u njihovu lomljenju.

I ono što je možda najvažnije, naši proizvodi prolaze redovite kontrole zdravstvene ispravnosti ovlaštenih subjekata. Isto tako, naši zaposlenici prolaze sve propisane zdravstvene i higijenske kontrole. Na taj smo način sigurni da tržištu nudimo proizvod koji je u potpunosti siguran za konzumaciju. U pripremi koristimo uvijek iste, isprobane i kvalitetne sirovine i ništa ne prepuštamo slučaju.

Ako vas nismo uvjerili, probajte i uvjerite se sami!

Novosti

                  Na riječkom Korzu 02. i 03. srpnja 2015. godine održana je manifestacija „100% Zagorsko“, koja je, kao i lani, ponovno oduševila brojne Riječanke i Riječane, ali i znatiželjne turiste. Tako je riječki Korzo druge godine zaredom postao domaćinom zagorskog zvuka, mirisa…