Zeleni kak i naši zagorski bregi – Zebrano zagorski mlinci sa špinatom

Zagorski mlinci sa špinatom novi su proizvod iz Zebrano asortimana. No, radi se o proizvodu koji je u samo nekoliko tjedana stekao veliki broj obožavatelja. S ponosom možemo reći da su to prvi “zeleni” zagorski mlinci.

Kod razvoja zelenih mlinaca vodili smo se idejom spoja tradicije i modernog doživljaja hrane i kulinarstva. Pomislili smo zašto jednom od naših najprepoznatljivijih i najizvornijih proizvoda, uz tradicionalnu pripremu, ne bismo dodali modernu inačicu, novi proizvod koji će nadahnuti naše kuhare, profesionalce i amatere, na osmišljavanje novih recepata i načina pripreme zagorskih mlinaca.

Zebrano zelene mlince krasi jednostavnost proizvoda i njihove pripreme, jednako kao i izvorne zagorske mlince. Razlika između dviju vrsta mlinaca je samo u špinatu, dodatku u zelenim mlincima. Špinat daje Zebrano mlincima posebno bogat okus, koji ipak nije preintenzivan i neće razočarati ni one kojima špinat nije najomiljenije povrće. Mlinci su prirodne zelene boje s vidljivim komadićima špinata. Idealni su za maštovita aranžiranja namirnica na tanjuru ili na vašem stolu.

Zebrano mlinci sa špinatom, kao i izvorni zagorski mlinci, pečeni su na tabli, rađeni su ručno i pakirani u ambalažu koja ih štiti od lomljenja. Upravo činjenica da mlince možete kupiti cijele, onako kako su pečeni, daje i nove različite mogućnosti njihove pripreme. Na našoj stranici u odjeljku sa receptima možete pronaći recepte za lazanje sa zagorskim mlincima, ili kako se to nekad u narodu zvalo, gibanicu sa zagorskim mlincima. Isprobajte vegetarijansku varijantu gibanice sa zelenim zagorskim mlincima ili se pak držite mesnog menija pa neka gibanica bude sa zagorskim mlincima i mesom.

Ostaje nam samo pozvati vas da isprobate Zebrano zagorske mlince sa špinatom jer smo sigurni da se nećete razočarati. Oduševit ćete i vašu obitelj i prijatelje kojima ćete, uz nešto tradicionalno, ponuditi i komadić modernog…

Novosti

                  Na riječkom Korzu 02. i 03. srpnja 2015. godine održana je manifestacija „100% Zagorsko“, koja je, kao i lani, ponovno oduševila brojne Riječanke i Riječane, ali i znatiželjne turiste. Tako je riječki Korzo druge godine zaredom postao domaćinom zagorskog zvuka, mirisa…