Prvo predstavljanje Zebrano zagorskih štrukli na Štruklijadi 2013.!

Štruklijada 2013

S ponosom najavljujemo da će Zebrano d.o.o. na ovogodišnjoj Štruklijadi, koja se održava u Sv. Križu Začretju, prvi puta javno predstaviti svoje zagorske štrukle!

Manifestacija Štruklijada se održava svake godine. Izbor je to najboljih zagorskih štrukli, a ove se godine održava u subotu, 11. svibnja 2013. godine od 15,00 sati u Svetom Križu Začretje u Roses Designer Outletu.

Ove godine za titulu najboljih štrukli Zagorja nadmeće se čak 30 zagorskih restorana, agroturizama, hotela, toplica, pekarnica, ali i proizvođača tradicionalnih zagorskih proizvoda. Ova jedinstvena manifestacija Krapinsko-zagorske županije u pripremanju štrukli, zagorskog jela koje ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra, održava se po prvi puta kao samostalna manifestacija.

Natjecanje u pripremanju zagorskih štrukli, za koje već sada postoji mnoštvo receptura, počet će kao kulinarski show u kojem će kuhare Restorana Cateringa Sermage, koji su lani ponijeli titulu pobjednika Štruklijade, na dvoboj u pripremi štrukli izazvati amaterka u kulinarstvu, ovogodišnja dobitnica nagrade izvorno zagorsko i drugoplasirana babica na manifestaciji Babičini kolači, gđa. Vesna Hršak. Natjecanje se odvija na otvorenom i pred brojnim posjetiteljima, koji će ujedno imati priliku uživati u štruklima i kupiti ih po promotivnoj cijeni.

Organizatori Štruklijade 2013 su Krapinsko-zagorska županija i Zagorska razvojna agencija, generalni pokrovitelj manifestacije je Privredna banka Zagreb, a manifestaciju još podupiru i sufinanciraju partneri Roses Designer Outlet u Sv. Križu Začretje, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije i Srednja škola Zabok.

Kao što smo spomenuli na početku, gosti Štruklijade će moći po prvi puta javno kušati i Zebrano zagorske štrukle. Zebrano d.o.o. u skladu sa svojom vizijom razvoja tvrtke, radi na razvoju novih proizvoda, a nakon uspjeha sa Izvornim zagorskim mlincima, želja nam je asortiman naših tradicionalnih zagorskih proivzoda proširiti i sa pravim zagorskim štruklima.

Ne preostaje nam drugo, nego pozvati vas da nam se pridružite na Štruklijadi! Dođite i provjerite raznolikost i kvalitetu ponude zagorskih proizvođača štrukli i uživajte u tom jedinstvenom zagorskom i hrvatskom specijalitetu.

Još detalja o Štruklijadi pronađite na službenoj web stranici manifestacije: www.struklijada.com.hr

Novosti

                  Na riječkom Korzu 02. i 03. srpnja 2015. godine održana je manifestacija „100% Zagorsko“, koja je, kao i lani, ponovno oduševila brojne Riječanke i Riječane, ali i znatiželjne turiste. Tako je riječki Korzo druge godine zaredom postao domaćinom zagorskog zvuka, mirisa…